Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en skål i micro. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål för sig. Tillsätt äggen och rör ihop till smet. Ha sedan i det smälta smöret och blanda ytterligare. Tippa ut smeten på bakplåtspapper i långpanna och bred ut den till ca 1 cm:s tjocklek.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 min, kortare om du vill ha kladdigare kaka och längre om du vill ha en fastare.
Tips
Vill du variera kakan kan du istället för mandeln ha i samma mängd hasselnötter. Eller lägga till hackade aprikoser (gott till mandeln!). Eller utesluta mandeln och istället baka i två mindre formar som du smort och klätt in kokosflingor. Gott till, vid serveringen, är förutom klassikern vispgrädde också ett litet glas Grand Marnier (flaskan med röd etikett) eller portvin ( te x Grådask) för den som föredrar det.
måndag 26 november 2007
Kladdkaka för flera
300 g smält smör
3 dl socker
6 msk kakao
5 dl mjöl
4 ägg
om du vill:
300 g rostad, grovhackad mandel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar