måndag 1 oktober 2007

Barnens favorit

Ingredienser:
2,1 l mjöl/gryn/kross
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
1 l filmjölk
1 dl sirap

Gör så här: Blanda alla torrvaror väl i en stor bunke. När det gäller mjöl och gryn kan du blanda som du vill (t ex havregryn, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, rågflingor, vetemjöl), bara
ungefär 1 l (av mängden på 2,1 l) är vetemjöl. Undvik dock att blanda i solroskärnor, de kan ibland bli gröna tillsammans med bikarbonat. Tillsätt filmjök och sirap och blanda riktigt noga till en smet. Tippa ut smeten/degen på bakplåtspapper i långpanna.

Grädda i ugn på 175 grader, på nedersta falsen, drygt 1 timma. Låt svalna på galler.

Tips: Dela gärna brödet i fyra delar efter det svalnat så blir det lättare att skära skivor av. Det här brödet brukar funka bra att frysa.

Inga kommentarer: