tisdag 11 september 2007

frisk höstsallad

4-6 pers till mat eller 6-10 förrättstallrikar


ca 1-2 l ruccola
ett medelstort huvud med ekbladssallad
eventuellt ett äpple, exempelvis 'Fuji'
fyra morötter
½ lime
en näve solrosfrön
en halv näve sötmandlar
flytande honung

eventuellt lite mangovinäger

1.Skölj och strimla limefruktens skal

2.Skala morötterna, och skär dem i 'penningar'
Kärna ur äpplet och skär i små trekanter
Lägg i äppelbitarna och morotspenningarna i en stor skål,
kläm ut vätskan över dem och blanda med en gång.

3.Skölj ruccolan noggrannt och rensa ut ledsna blad
Skölj ävenså ekbladssalladen, och skär den i ca 2 cm breda strimlor.Lägg i skålen.

4. Tillsätt solrosfröna, dela sötmandlarna på hälften och tillsätt
även dem. Ringla honung över, efter smak och häll även i mangovinägern. Tillsätt det strimlade limeskalet. Blanda.


5. Servera!

Inga kommentarer: