tisdag 14 augusti 2007

Mörk chokladkaka

Detta är en kaka som väl sig passar för den som gillar mörk choklad. Den som föredrar minde kakaosmak kan ta i något mindre kakao.


6 pers

2 ä
gg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl
150
gram smör (ej margarin,det förstör smakkombinationen)
3-4 msk kakao
got kokosflingor, ca ½ dl
lite extra smör till formen

1. Smöra formen med smöret. Ströa med kokosflin
gorna.

2. Sätt på u
gnen på 175 grader. Smält smöret.

3. Blanda övri
ga ingredienser till en jämn smet.
Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret. Blanda åter i
gen.
Se till att in
ga mjölklumpar finns i smeten.

4. Lä
gg smeten i formen, jämna ut. Stoppa in i ungnen, på någon av falserna under mitten. Låt grädda i ca 17 min. Testa kakan genom att skaka den försiktigt för att se att kanterna är fasta. Annars blir kakan en enda gegga, vilket bör undvikas in i det längsta.
Ta
g sedan ut kakan och LÅT DEN SVALNA!

Servera
gärna med kaffe till.

Inga kommentarer: