Detta är en kaka som väl sig passar för den som gillar mörk choklad. Den som föredrar minde kakaosmak kan ta i något mindre kakao.
6 pers
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl
150 gram smör (ej margarin,det förstör smakkombinationen)
3-4 msk kakao
något kokosflingor, ca ½ dl
lite extra smör till formen
1. Smöra formen med smöret. Ströa med kokosflingorna.
2. Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret.
3. Blanda övriga ingredienser till en jämn smet.
Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret. Blanda åter igen.
Se till att inga mjölklumpar finns i smeten.
4. Lägg smeten i formen, jämna ut. Stoppa in i ungnen, på någon av falserna under mitten. Låt grädda i ca 17 min. Testa kakan genom att skaka den försiktigt för att se att kanterna är fasta. Annars blir kakan en enda gegga, vilket bör undvikas in i det längsta.
Tag sedan ut kakan och LÅT DEN SVALNA!
Servera gärna med kaffe till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar