tisdag 14 augusti 2007

Kanelparfait

Detta bakverk liknar glass litet grand, men är litet exklusivare och piggar gärna upp vardagen med sin runda sötma och kryddiga kanelsmak.

Ingerdienser
5 dl vispgrädde
5 äggulor
2 dl strösocker
2 msk kanel

Tillagning
1. Vispa grädden löst
2. Vispa samman äggulorna samt strösockret i en annan bakbytta.
3. Rör samman alla ingredienser och var noga med att det inte finns några kanelklumpar.
4. Häll smeten i en vattensköljd form. Låt sedan smeten stå i frys över en natt.

Servering
1. Tag fram formen ur frysen och doppa den hastigt i varmt vatten så att parfaiten lossnar från formen (och smälter litet grand i kanten)
2. Själp upp på ett fat eller dylikt
3. Pudra över litet grand kanel.
4. Garnera med frukt och/eller bär.
5. Servera!

Inga kommentarer: