lördag 18 augusti 2007

Gammaldags chokladpudding, 4 (generösa) portioner



8 dl mjök
1 dl Majzena (eller annan majsstärkelse)
2 äggulor
3-4 msk socker
1/2 dl kakao
1 1/2 krm salt
1 msk vaniljsocker

vispgrädde, efter smak, till serveringen
komplettera gärna med färsk frukt eller bär
jordgubbar och choklad är ju en klassiker
aprikoser till just chokaldpudding är en annan favorit

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull med bra botten, rör med visp från start till uppvärmning (kakao, socker, ägg, mjölk är alla ingredienser som lätt bränner- håll koll!). När blandningen tjocknar, sänk värmen, stäng ev av plattan eller drag av kastrullen. Blandningen skall INTE koka! När puddingen har börjat tjockna går det snabbt. Rör då i vaniljsockret. Häll ev över i en kanna som det är lättare att hälla ur. Häll t ex upp i små kaffekoppar (6-8 stycken) eller portionsskålar. Ställ att svalna. Vispa ev grädde till vid serveringen.

Inga kommentarer: